Är det konstigt att inte ha vänner?

Innehållsförteckning:

  1. Är det konstigt att inte ha vänner?
  2. Är det viktigt att ha vänner?
  3. Vad är bra med att ha vänner?
  4. Kan man leva helt ensam?
  5. Vad ska jag prata om med min kompis?

Är det konstigt att inte ha vänner?

Ofta förknippas ensamhet med avsaknaden av nära vänner och bekanta, eller en kärlekspartner eller familj att dela tankar och känslor med. Men det är också vanligt att känna ensamhet om man upplever sig annorlunda, inte känner sig sedd eller förstådd eller inte hittar någon mening med livet.

Är det viktigt att ha vänner?

Oavsett vad andra tycker, så är det viktiga vad du själv känner – nämligen att du inte har behov av att ha några nära vänner. Och kanske är det så enkelt att livet tillsammans med familjen och de sociala kontakter du har i dagsläget mer än väl tillfredsställer ditt behov.

Vad är bra med att ha vänner?

Med positiva och givande relationer blir vi mer medvetna om vad vi är tacksamma för i livet. Att ha många nära vänner ökar till och med livslängden mer än att umgås med släkt och familj! Studier visar att när vi knyter an till andra på ett djupare plan minskar vi blodtrycket och kolesterolnivåerna.

Kan man leva helt ensam?

Ensamheten innebär en ökad risk för att utveckla hjärt- kärlsjukdomar, stroke och demens. Risken ökar också för psykiska problem. Mest skadlig är den kroniska ensamheten och där personen hela tiden bekräftar för sig själv att hen är ensam och ingen vill umgås med hen. Ensamheten börjar leva sitt eget liv.

Vad ska jag prata om med min kompis?

Med mina närmaste vänner pratar jag om i princip allt – livet, nyheter, intressen och projekt, bakning, jobb, politik och åsikter, allt. Det enda jag inte är brutalt ärlig med inför dem är information som de skulle kunna må väldigt dåligt av, särskilt om de inte kan göra något åt situationen.

Leave a Comment