Är det riktiga poliser i tunna blå linjen?

Innehållsförteckning:

  1. Är det riktiga poliser i tunna blå linjen?
  2. Vad betyder blå linjen?
  3. Varför heter TV serien tunna blå linjen?
  4. Vem sjunger i Tunna blå linjen?
  5. Vilken dag visas tunna blå linjen?
  6. När kommer tunna blå linjen?
  7. Vem har skrivit musiken till tunna blå linjen?
  8. Vad heter Siri i Tunna blå linjen?
  9. Vad heter Magnus i Tunna blå linjen?
  10. Vad heter Sara i tunna blå linjen?

Är det riktiga poliser i tunna blå linjen?

Vi har använt riktiga poliser, läkare, socionomer, sjuksköterskor. Vi har castat före detta missbrukare, som dock inte varit i pågående missbruk. Det är tufft att jobba så, men det ger serien så otroligt mycket. Det finns saker som inte går att gestalta för en skådespelare.

Vad betyder blå linjen?

Den tunna blå linjen, även thin blue line, är en symbol och flagga som används av polisen samt deras anhöriga och andra som stöder polisen. Den används också för att hedra poliser som skadats eller dödats i tjänst.

Varför heter TV serien tunna blå linjen?

Ord från regissören Sanna Lenken: ”Min förhoppning är att Tunna blå linjen ska bli en berörande, varm och spännande serie med hög autenticitet. … Serien är skriven av Cilla Jackert (tidigare manus till bl a Känn ingen sorg, Lite som du och Spung).

Vem sjunger i Tunna blå linjen?

Irya Gmeyner ser i dag likheter med den tiden och uppmärksamheten som hon och Martin Hederos nu fått för sin musik till ”Tunna blå linjen”. Den plötsliga och oväntade vändningen kom vintern 2019 när hon fick mejl från det Lundabaserade film- och tv-bolaget Anagram.

Vilken dag visas tunna blå linjen?

Tunna blå linjen är en svensk dramaserie om sex polisers arbete och vardag i Malmö. Serien är skapad av Cilla Jackert och producerad av Anagram för SVT. Den första säsongen består av tio avsnitt och hade premiär den 17 januari 2021. I februari 2021 meddelades att serien förnyas för en andra säsong.

När kommer tunna blå linjen?

Ännu dröjer det innan vi får svar – säsong två har planerad premiär först hösten 2022. Men redan den här veckan börjar inspelningarna, så den som är på plats i Malmö kan med lite tur få en skymt av hela Sveriges favoritpoliser.

Vem har skrivit musiken till tunna blå linjen?

Tittarrekord på SVT Play, stort engagemang bland publiken och nu är säsong två inplanerad. Kompositörsduon Irya Gmeyner och Martin Hederos står bakom musiken till serien. Deras samarbete inleddes när de skrev musiken till SVT dramaserie Systrar 1968.

Vad heter Siri i Tunna blå linjen?

Truliga tonåringen är en klyscha i tv-serier. Öm scen med Athena Benér i ”Tunna blå linjen”. Jesse (Per Lasson).

Vad heter Magnus i Tunna blå linjen?

Skådespelaren Oscar Töringe, 38, är aktuell som Malmöpolisen Magnus i den verklighetstrogna polisskildringen ”Tunna blå linjen” i SVT. Tittarnas mottagande värmer. – Jag är jätteglad. När man lägger ner mycket arbete och själ i någonting är det extra kul när det landar väl, när det blir uppskattat, säger han.

Vad heter Sara i tunna blå linjen?

Följetongen Magnus (Oscar Töringe) och Sara (Amanda Jansson) har gått som en röd linje genom hela säsong ett.