Är Zendium bra?

Innehållsförteckning:

 1. Är Zendium bra?
 2. Vilka tandkrämer innehåller inte SLS?
 3. Vad är farligt med SLS?
 4. Vad heter slipmedlet i tandkräm?
 5. Vilka tandkrämer har Flour?
 6. Vilken tandkräm är säkrast att använda?
 7. Är fluortandkräm farligt?
 8. Vilken fluortandkräm är bäst?
 9. Vad är det i tandkräm?
 10. Vilken tandkräm rekommenderas av tandläkare?
 11. Vilken tandkräm är bäst mot karies?
 12. Vilka tandkrämer rekommenderar tandläkare?

Är Zendium bra?

Zendium Tandkräm extra fresh Den här tandkrämen lämpar sig för den som vill få en bra munhälsa och som är på jakt efter en trevligare andedräkt. Genom att man använt sig av ingredienser som proteiner och naturliga enzymer kan goda bakterier bidra med en positiv påverkan på tänder, mun, andedräkt och tandkött.

Vilka tandkrämer innehåller inte SLS?

Dålig andedräkt. SLS har tidigare även använts eftersom den motverkat dålig andedräkt. Idag finns det dock SLS-fria tandkrämer på marknaden som är specialdesignade för detta ändamål. Däribland GUM HaliControl® Tandkräm, som med hjälp av en ny formula förebygger och långvarigt motverkar dålig andedräkt utan SLS.

Vad är farligt med SLS?

SLS, Sodium Lauryl Sulfate, kan när det används i höga koncentrationer vara irriterande både för hud och ögon samt allergiframkallande. … Man lägger gränsen i tandkrämer på 2% (2 gram SLS per 100 gram tandkräm). SLS har en rengöringsfunktion i tandkrämer. Exempelvis GUM Paroex tandkräm är utan SLS.

Vad heter slipmedlet i tandkräm?

Röd Parodol innehåller ett skonsamt slipmedel för dig som vill ta bort beläggningar. Innehåller fluor i måttlig mängd(0,09% eller 900 ppm). Röd Parodol innehåller inte natriumlaurylsulfat(SLS) och löddrar därför inte. Smaken är lätt mint – färgen är bladgrön.

Vilka tandkrämer har Flour?

Duraphat tandkräm är en receptfri tandkräm, som även kan skrivas på recept, som har en hög koncentration av fluor. Tandkrämen innehåller 5000 ppm fluor jämfört med 1450 ppm fluor som majoriteten av tandkrämer innehåller.

Vilken tandkräm är säkrast att använda?

Bästa tandkrämen mot tandsten & plack – Oral b Pro-Expert Protection. Tandkräm mot tandsten, karies, plack och ytliga missfärgningar. Oral b har tandkrämen som effektivt rengör på djupet och lämnar ett långvarigt skydd. Den lindrar även smärta om du har känsliga tandhalsar.

Är fluortandkräm farligt?

Precis som andra kemiska ämnen som är bra för oss, exempelvis zink, kan fluor vara giftigt i för stora doser. Fluoret är dock giftigt först när det sväljs ner, vilket fluortandkräm och fluorskölj inte är avsedda att göra. För små barn finns ändå en risk att små doser tandkräm sväljs ner.

Vilken fluortandkräm är bäst?

Bästa tandkrämen mot tandsten & plack – Oral b Pro-Expert Protection. Tandkräm mot tandsten, karies, plack och ytliga missfärgningar. Oral b har tandkrämen som effektivt rengör på djupet och lämnar ett långvarigt skydd. Den lindrar även smärta om du har känsliga tandhalsar.

Vad är det i tandkräm?

Tandborsten och tandkrämen rengör tänderna från matrester, bakterier och plack genom att skonsamt slipa tändernas yta rena. Ofta har tandkräm en tillsatt smak och har en skummande effekt som gör tandborstningen lättare och mer behaglig.

Vilken tandkräm rekommenderas av tandläkare?

Bästa tandkrämen mot karies & känsligt / blödande tandkött – Parodontax complete protection. Mot karies och för känsliga och blödande tandkött. Motverkar hål men också blödande tandkött. Den arbetar aktivt mot ett redant inflammerat tandkött och tar bort plack och tandsten.

Vilken tandkräm är bäst mot karies?

Tandkrämer mot karies

 • Flux tandkräm är en fluortandkräm som innehåller 1450 ppm fluor och är därför lämplig för vuxna och barn över 6 år. …
 • Pepsodent Super fluor innehåller den 1450 ppm fluor vilket är huvudfokus när man väljer en tandkräm mot karies.

Vilka tandkrämer rekommenderar tandläkare?

Jag tänkte presentera dem vanligaste receptfria tandkrämerna som jag brukar rekommendera till mina patienter.

 • Sensodyne PRO-EMALJ. …
 • Sensodyne REPAIR & PROTECT. …
 • Sensodyne Original. …
 • Colgate Sensitive PRO-Relief. …
 • Zendium. …
 • Paradontax. …
 • GUM Paroex 0,06% …
 • GUM Original White.

Leave a Comment