Hur går Telefonbedrägeri till?

Innehållsförteckning:

  1. Hur går Telefonbedrägeri till?
  2. Vad är Wishing?
  3. Vad händer om man svarar på samtal från Algeriet?
  4. Kan man få betala för att svara i telefon?
  5. Vad kan man göra med en persons personnummer?
  6. Vilka telefonnummer ska man inte svara på?

Hur går Telefonbedrägeri till?

Telefonbedrägerier – skydda dig Bedrägerier via falska telefonsamtal drabbar många som förlorar sina pengar genom att de luras att lämna ut koder, logga in på sin bank eller lämna ifrån sig sina kort. … Det är vanligt att bedragare utger sig för att ringa från banken, ett företag eller en myndighet.

Vad är Wishing?

Wishing. De flesta bluffsamtal där uppringaren lurar personer att logga in på internetbanken, så kallad wishing, organiseras i stora nätverk i Stockholm, Göteborg och Malmö. Ofta använder de spoofing, en tjänst som gör att ett annat nummer visas när man ringer upp, till exempel numret till banken.

Vad händer om man svarar på samtal från Algeriet?

Om du blir uppringd av ett utländskt nummer ska du inte svara om du inte förväntar dig ett samtal. Om du har ett missat samtal som inleds med ett utlandsnummer bör du inte heller ringa upp. Samtalet är troligen ett bedrägeri och du riskerar att bli av med stora summor pengar.

Kan man få betala för att svara i telefon?

– Man kan aldrig bli debiterad för att man svarar på ett samtal. Det är bara om det är ett ”mottagaren betalar”-samtal, men då säger de ju det när man svarar och det kostar bara pengar om man godkänner det.

Vad kan man göra med en persons personnummer?

Med kontroll över någon annans personnummer och dess post är det enkelt att beställa kreditkort, handla varor mot faktura på Internet, ta blancolån, teckna telefonabonnemang och så vidare.

Vilka telefonnummer ska man inte svara på?

Gemensamt för de som har blivit uppringda är att numret börjar på +252. Polisen uppmanar nu att man inte ska svara på ett utländskt samtal om du inte förväntar dig ett samtal och att man inte bör ringa upp ett missat samtal som inleds med ett utlandsnummer.

Leave a Comment