Hur många oktan är V-Power?

Innehållsförteckning:

 1. Hur många oktan är V-Power?
 2. Vilken bensin till bil?
 3. Vilka oktan finns det?
 4. Var finns det 98 oktan?
 5. Hur mycket Etanol är det i 98 oktan?
 6. Hur många oktan har E85?

Hur många oktan är V-Power?

Fem vanliga frågor om Shell V-Power Shell V-Power 98+ oktan får helt enkelt din bil att prestera det optimala. Shell V-Power rengör motorn och ventilerna så att bensinen förbränns mer effektivt. Med Shell V-Power i tanken får motorn en adrenalinkick.

Vilken bensin till bil?

Nästan alla bensinbilar kan tankas med bensin 95 E10 Alla bensindrivna bilar från 2011 och framåt kan tanka nya E10. … Om du behöver tanka E5 bensin välj i så fall V-Power eller 98 oktan som finns på alla Shellstationer, undantaget Shell express i Norrköping och Sala.

Vilka oktan finns det?

I Sverige saluförs motorbensin med oktantal 95 och 98. Tidigare förekom även bensin med oktantal 93, 94, 96, 97, (Shells bensin V-Power var tidigare 99 oktan men är sedan juni 2011 sänkt till 98 oktan). E85 har ett oktantal på 104.

Var finns det 98 oktan?

98 oktan bensin

 • Gulf – Bilvård i Timmersdala AB. gulfmacken.se. Bäckedalsvägen 2. …
 • Circle K Skövde City. www.circlek.se. …
 • Frändefors oljehall AB. www.oljehallen.se. …
 • Berglunds Service, AB. www.berglundsservice.se. …
 • Din-X. www.din-x.se. …
 • EP Bil AB. www.mekonomen.se. …
 • Arholma Handel. arholmahandel.se. …
 • Slöinge Bil & Bensin AB. Lundbyvägen 6.

Hur mycket Etanol är det i 98 oktan?

Med rätt oktantal för motorn optimeras prestandan. Bensin 98 innehåller max 5 % etanol och passar därför även fordon som inte kan köra på bensin med 10 % etanol.

Hur många oktan har E85?

I snitt drar en bil som körs på E85 ca 30% mer i bränsle. Det hänger samman med att energiinnehållet i E85 är knappt 30% lägre än i vanlig bensin. Däremot har E85 ett högre oktantal, över 100 oktan, vilket ger extra hästkrafter. Vid kallt klimat är det svårare att starta bilen med ett bränsle som har hög etanolhalt.

Leave a Comment