Hur mycket skyddar solskyddsfaktor?

Innehållsförteckning:

  1. Hur mycket skyddar solskyddsfaktor?
  2. Hur gör man solkräm?
  3. Hur mycket skyddar SPF 30?
  4. Hur mycket skyddar SPF 20?
  5. Kan man göra egen sololja?
  6. Hur använder man sololja?

Hur mycket skyddar solskyddsfaktor?

En solkräm med SPF 15 släpper igenom 6,3 % av UVB-strålningen till huden. En solkräm med SPF 30 släpper igenom 3,2 % av UVB-strålningen. En solkräm med SPF 50 låter bara 2,3 % av strålningen tränga in.

Hur gör man solkräm?

Gör så här:

  1. Lägg kokosoljan och sheasmöret i en glasburk och gör ett vattenbad och smält oljorna.
  2. När de är smälta, lägg i resterande oljor och rör om tills allt blandat sig väl.
  3. Häll upp i en ren glasburk. Använd som vanlig solskyddskräm inom 6 månader.

Hur mycket skyddar SPF 30?

SPF 30 kan ge trettio gånger hudens normala skydd mot solens UVB-strålar. SPF 50 kan ge femtio gånger hudens normala skydd mot solens UVB-strålar.

Hur mycket skyddar SPF 20?

SPF (sun protection factor), eller solskyddsfaktor, är ett mått på hur mycket skydd mot UVB-strålning någonting ger. Hud som blivit brun i solen har en faktor på cirka 2-3, vilket innebär att UVB-upptaget minskar med omkring 50 procent.

Kan man göra egen sololja?

Sololjan blandar du själv av din favoritolja. Vi har valt mandelolja som fuktgivare. Denna olja tillför huden mycket fukt och innehåller ca 92% enkel- och fleromättade fettsyror som vårdar huden på djupet. Tiosol, som är själva skyddet, tillsätts i en mängd som motsvarar den faktor du vill ha.

Hur använder man sololja?

Många sololjor sprayas på huden för att sedan smörjas in och få en jämn fördelning. Oljan ska appliceras en stund innan solexponering och appliceringen behöver bättras på under dagen för att ge ett ordentligt skydd mot UV-strålar. En del sololjor kan även användas i håret för att skydda håret.

Leave a Comment