Hur ser Turkiets flagga ut?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ser Turkiets flagga ut?
  2. Hur ser sverigefinnarnas flagga ut?
  3. Vad kallas Turkiets flagga?
  4. Vilken världsdel Hör Turkiet till?
  5. Vad står sverigefinnarnas flagga för?
  6. Vilket datum hissas den sverigefinska flaggan?

Hur ser Turkiets flagga ut?

Turkiets flagga är röd med en vit månskära och en vit femuddig stjärna. På turkiska kallas flaggan vanligtvis Ay ve yıldız (månen och stjärnan) eller al sancak (röda baneret). Flaggan antogs officiellt den och har proportionerna 2:3.

Hur ser sverigefinnarnas flagga ut?

Sverigefinska flaggan är den finsktalande minoriteten i Sveriges, sverigefinnarnas, flagga. Den ritades av Andreas Ali Jonasson 2007 och togs fram av Sverigefinska flaggans vänner. … Flaggans proportioner är samma som för Ålands flagga. Flaggan innehåller både den finska och den svenska flaggans färger.

Vad kallas Turkiets flagga?

Turkiets flagga[redigera | redigera wikitext] På turkiska kallas flaggan vanligtvis Ay ve yıldız (månen och stjärnan) eller al sancak (röda baneret). Flaggan antogs officiellt den och har proportionerna 2:3.

Vilken världsdel Hör Turkiet till?

Turkiet är till ytan något större än Sverige och Norge tillsammans. Landet brukar räknas till Europa trots att det till större delen ligger i Västasien. Den traditionella gränsen mellan kontinenterna går rakt genom storstaden Istanbul.

Vad står sverigefinnarnas flagga för?

Efter en tävling röstades den fram av Sverigefinländarnas delegation, på deras årsmöte , som den Sverigefinska gruppens officiella symbol. Flaggans proportioner är samma som för Ålands flagga. Flaggan innehåller både den finska och den svenska flaggans färger. Lennart Eriksson.

Vilket datum hissas den sverigefinska flaggan?

Flaggdagar. Den 24 februari, som är Carl Axel Gottlunds födelsedag och tillika Sverigefinnarnas officiella dag.