Hur uppstod Afrodite?

Innehållsförteckning:

 1. Hur uppstod Afrodite?
 2. Vem var Apollo?
 3. Var föddes Afrodite?
 4. Har hem i harem?
 5. Vem är Artemis?
 6. Vad gjorde Zeus för människorna?
 7. Vem är Athena?
 8. Vem är Eros?
 9. Vart föddes Afrodite?
 10. Vad betyder utsugning?
 11. Vad för slags gud var Apollon?

Hur uppstod Afrodite?

Hon var enligt en myt dotter till Zeus och Dione. Enligt en annan myt uppstod Afrodite ur havets skum, sedan himmelsguden Uranos kastrerats av sin son Kronos och Uranos penis kastats i havet.

Vem var Apollo?

Han är ljusets, musikens och poesins gud, och vill sprida kunskap fill människorna om deras öden. Men han förtrollar inte bara med sin lyra, utan håller i den andra handen en båge som han inte tvekar att använda mot de som trotsar honom. Ljuset och mörkret förenas i Apollon, guden med två sidor.

Var föddes Afrodite?

Förklaringen är inte bara platsens skönhet. Får vi tro myten var det här kärleksgudinnan Afrodite föddes ur havet och seglade in till stranden på ett snäckskal. Platsen heter egentligen Petra tou Romiou och ligger drygt två mil från Pafos på sydvästra Cypern.

Har hem i harem?

är dels en benämning på den eller de fysiska byggnader som utgör kvinnornas avdelning i ett traditionellt muslimskt hushåll och dels en benämning på husfaderns fruar, men även på övriga kvinnor som bor i hushållet och vistas i det fysiska haremet.

Vem är Artemis?

Artemis var jaktens gudinna. Hon var även modern till allt levande, människor och djur. Hon avbildades som en höggravid kvinna men hon var inte bara moder, hon var också hämndlysten och blodtörstig. I den grekiska mytologin är Artemis Apollons tvillingsyster.

Vad gjorde Zeus för människorna?

Tillsammans med titanerna Prometeus och Epimeteus skapade Zeus de första människorna. De var alla gjorda av lera och var alla män. Tanken var att människorna skulle vara Zeus undersåtar, och så underlägsna gudarna som möjligt. Men Prometeus gav dem elden och detta gjorde människorna långt mer fria än vad Zeus ville.

Vem är Athena?

Atheʹna (grekiska Athēʹnē, Athēnaʹ, Athēnaʹia), ofta kallad Pallas Athena, grekisk krigsgudinna och beskyddare av hantverk och konst, av romarna identifierad med Minerva. Namnet Athena är förgrekiskt och belagt i mykensk tid.

Vem är Eros?

Eros (grekiska Ἔρως) var en kärleksgud i grekisk mytologi. Han var son till Afrodite. Eros var hos grekerna den såsom en gud tänkta och avbildade personifikationen av kärleken, motsvarande romarnas Amor (Cupido).

Vart föddes Afrodite?

Förklaringen är inte bara platsens skönhet. Får vi tro myten var det här kärleksgudinnan Afrodite föddes ur havet och seglade in till stranden på ett snäckskal. Platsen heter egentligen Petra tou Romiou och ligger drygt två mil från Pafos på sydvästra Cypern.

Vad betyder utsugning?

Utsuga betyder i stort sett samma sak som underbetala.

Vad för slags gud var Apollon?

Han betraktas som ljusets och konsternas gud. Han framställs vanligen som en ung man med vackra anletsdrag och hans kännetecken är lager, lyra, delfin och korp. Han var son till Zeus och Leto. Apollon är en utmärkt bågskytt.

Leave a Comment