Kan ha välskött matta?

Innehållsförteckning:

  1. Kan ha välskött matta?
  2. Kan pryda golv?
  3. Hur tillverkas trasmattor?
  4. Var köpa trasmattor?
  5. Vilken matta till runt bord?

Kan ha välskött matta?

En välskött matta håller längre. En ren matta är en matta med lyster och glans. Regelbunden skötsel ökar mattans livslängd eftersom en smutsig matta slits snabbare. Följ våra råd nedan och njut av en matta som håller sig fin år efter år.

Kan pryda golv?

Ett undergolv som på fackspråk heter underlagsgolv är ett golv som läggs under det golv som är tänkt att pryda hemmet. Ibland kan det gamla golvet användas som underlag till det nya, men ofta behövs ett helt nytt undergolv för att resultatet ska bli riktigt bra.

Hur tillverkas trasmattor?

För att tillverka en trasmatta behövs en vävstol, varpgarn och inslagsmaterial. Varpen är för det mesta ett varpgarn i bomull, och vanligast är ett bomullsmattvarpsgarn Dt (dubbeltvinnat) grovlek 12/6. I riktigt gamla mattor var varpen ett tvinnat lingarn och lingarn/linmattvarp används även i dag av en del vävare.

Var köpa trasmattor?

Hos oss på Kilands mattor kan du köpa snygga och kvalitativa trasmattor till riktigt bra priser. Vi strävar efter att ha ett stort och varierat utbud av trasmattor i olika färger och storlekar.

Vilken matta till runt bord?

Lägg till cirka 60 cm matta runt bordet, det brukar räcka. Det passar ofta bra att mattan följer bordets form, så kombinera gärna ett avlångt bord med en rektangulär matta och ett runt bord med en rund eller kvadratisk matta. Har du fyra stolar runt bordet? Satsa på en matta som är runt 160×230 cm.

Leave a Comment