Kan man köra med ett punkterat däck?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man köra med ett punkterat däck?
  2. Måste man ha Nödhjul?
  3. Måste man ha reservhjul på besiktningen?
  4. Hur mycket kan man köra med reservdäck?
  5. Hur mycket luft ska det vara i reservhjul?

Kan man köra med ett punkterat däck?

Det är mycket vanligt att bilföraren inte märker punktering utan fortsätter att köra och däcket skadas så mycket att det inte längre kan lagas. … Skadan kan lagas temporärt och med hjälp av kompressorn kan lufttrycket ökas i det skadade däcket. Sedan kan du fortsätta att försiktigt köra till närmaste däckverkstad.

Måste man ha Nödhjul?

Reservhjul även kallad nöjdhjul är mycket viktigt. Ett reservhjul är ett däck som följer med din bil när du köper det, oftast i alla fall. Detta däck kallas även för nödhjul. Detta hjul är till för att användas av dig om du skulle råka ut för en punktering.

Måste man ha reservhjul på besiktningen?

Kan bilen ha ett reservdäck när man besiktar den? Ja, men samma krav gäller för reservdäcket som de ordinarie däcken.

Hur mycket kan man köra med reservdäck?

Punkteringsfria däck Av säkerhetsskäl bör bilen vara försedd med däcktrycksövervakning. Hur långt du kan köra med ett punkterat däck är beroende av bilens last, men som regel 5–20 mil. Hastigheten anges vanligen till 80 kilometer i timmen.

Hur mycket luft ska det vara i reservhjul?

Olika lufttryck rekommenderas för respektive hjulaxel (däcken på en given axel bör alltid hålla samma lufttryck) och reservdäckets tryck, om däcket är av samma typ som de övriga, bör ligga minst 0,3 bar högre än det högsta tillåtna lufttrycket och justeras till rätt tryck vid montering på bilen.

Leave a Comment