När äts det mest godis?

Innehållsförteckning:

  1. När äts det mest godis?
  2. Vilka äter mest godis?
  3. Vilken högtid äter vi mest godis?
  4. Vilket land äter mest godis 2019?
  5. Är godis svenskt?
  6. Hur mycket godis äter vi i Sverige?
  7. Är godis ett livsmedel?

När äts det mest godis?

Julen är en av de högtider då det säljs extra mycket godis i butikerna runt om i landet. Men det är inte bara runt högtiderna som vi äter mycket godis i Sverige. Enligt Jordbruksverket senaste statistik äter svenskarna 15 kilo godis per person och år – vilket är en ökning med 52% från 1980.

Vilka äter mest godis?

Världsrekordet: Så mycket godis, choklad och läsk konsumeras Danskarna äter 6,6 kilo godis varje år, och när chokladen tillkommer blir den 12,3 kilo per år. Och svenskarna äter hela cirka 15 kilo per år. Amerikanerna äter i jämförelse ungefär hälften, och italienarna knappa 1,8 kilo.

Vilken högtid äter vi mest godis?

Svenskar äter mest lösgodis av alla folk i världen och runt påsk äter vi alldeles extra mycket – närmare ett kilo per person under påskhelgen.

Vilket land äter mest godis 2019?

Svenskarna är världsmästare på att äta godis. Vi äter i genomsnitt sjutton kilo godis per person och år, medan den genomsnittliga EU-medborgaren äter sju kilo per år.

Är godis svenskt?

Svenskt godis är känt för att vara kanske det bästa i hela världen. Ditt svenska skafferi har det mesta att erbjuda 🙂 Klassiska favoriter som Polly, Marabou mjölkchoklad, Tyrkisk peppar, Kexchoklad, Gott & Blandat och mycket mycket mer! Gotta er bland godismärken som Malaco, Marabou, Ahlgrens Bilar och många flera.

Hur mycket godis äter vi i Sverige?

Hur mycket vi äter av sötsaker och snacks varierar mycket mellan olika personer. I snitt äter vi nästan 15 kilo choklad och godis om året per person. Konsumtionen av choklad och godis har ökat ända sedan 60-talet.

Är godis ett livsmedel?

Godis, gott, konfekt, sötsaker eller snask (gottis eller gött på vissa dialekter) är en typ av livsmedel som är avsedd enbart för njutning.

Leave a Comment