Vad är godtrogen?

Innehållsförteckning:

 1. Vad är godtrogen?
 2. Är godtrogen korsord?
 3. Vad menas med finemang?
 4. Vad är man om man är blåögd?
 5. Vad heter godtrogen på engelska?
 6. Vad är anagram korsord?
 7. Har blå ögon korsord?
 8. Var kommer blåa ögon ifrån?
 9. Vad betyder fruktsam avkomma?
 10. Är anagram en?
 11. Är ett anagram på?

Vad är godtrogen?

Godtrogen betyder ungefär detsamma som lättlurad.

Är godtrogen korsord?

Synonymer till godtrogen

 • omisstänksam, lättlurad, lätt att lura, blåögd, troskyldig, naiv, ljusblå, lättrogen, aningslös, enfaldig, kritiklös, lättduperad, lättnarrad, oskuldsfull, trohjärtad. motsatsord. skeptisk, misstrogen, kritisk, listig.
 • Användarnas bidrag. okritisk, aningslös, lättledd, enfaldig.

Vad menas med finemang?

Finemang betyder ungefär detsamma som väl.

Vad är man om man är blåögd?

Blåögd[redigera | redigera wikitext] Att vara “blåögd” betyder att man är lättlurad och boken handlar om lögner och respekt. Bokens huvudtema är respekt mellan människor och hur respekt kan yttra sig.

Vad heter godtrogen på engelska?

godtrogen

Huvudsakliga översättningarEngelskaSvenskainnocent adj([sb]: naive)oskuldsfull adjex.: “röd”, “smal”, “glad”.(vardagligt)naiv, lättrogen, godtrogen adjex.: “röd”, “smal”, “glad”.(nedlåtande)enfaldig adjex.: “röd”, “smal”, “glad”.

Vad är anagram korsord?

Ett anagram är ett ord eller en fras som man har fått fram genom att kasta om bokstäverna i ett annat ord, fras eller namn. Bokstäverna i namnet Henrik Schyffert kan exempelvis bilda anagrammet Fin tysk herrchef.

Har blå ögon korsord?

Synonymer till blåögd

 • med blå ögon; (bildl.) troskyldig, verklighetsfrämmande, naiv, godtrogen, okritisk, lättlurad. motsatsord. cynisk.
 • Användarnas bidrag. aningslös.

Var kommer blåa ögon ifrån?

– Från början hade alla människor bruna ögon, säger professor Hans Eiberg på Köpenhamns universitet i ett pressmeddelande. Den forskning han och hans team genomfört visar att den blå ögonfärgen uppstod genom en genetisk mutation för mellan 6 000 och 10 000 år sedan.31-Jan-2008

Vad betyder fruktsam avkomma?

som får stor avkomma, som förökar sig snabbt | :”Av alla mina kor är Rosa den mest ”’fruktsamma”’.” | som ger goda resultat | :”Det har varit ”’fruktsamma”’ förhandlingar.”

Är anagram en?

Ett anagram är ett ord eller en fras som man har fått fram genom att kasta om bokstäverna i ett annat ord, fras eller namn. Bokstäverna i namnet Henrik Schyffert kan exempelvis bilda anagrammet Fin tysk herrchef.

Är ett anagram på?

Svar: Man får fram ett anagram när man kastat om bokstäverna i ett ord så att ett annat ord bildats. Exempel på anagram är ordet brak bildat till bark och orden lake och kela bildade till elak. Palindrom är en annan typ av omkastning av ord som du kan läsa mer om här.

Leave a Comment