Vad är kommersiell licens?

Innehållsförteckning:

 1. Vad är kommersiell licens?
 2. Vad är CC bilder?
 3. Vad betyder licensnummer?
 4. Vilka olika Creative Commons licenser finns?
 5. Vad är CC Search?
 6. Vad är CC musik?
 7. Vad betyder ordet licens?
 8. Vad är Creative Commons Hur kan du ha nytta av det som webbutvecklare?

Vad är kommersiell licens?

Licensen Creative Commons erkännande, inga bearbetningar innebär att du som upphovsperson tillåter spridning, kommersiell och ickekommersiell, men du tillåter inte att verket bearbetas. De som sprider ditt verk under denna licens ska sprida ditt verk oförändrat, och du tillåter alltså inte att verket bearbetas.

Vad är CC bilder?

Creative commons eller CC som det oftast förkortas är en amerikansk organisation som arbetar för att det ska finnas bilder och musik som är fria att använda, dela och bygga vidare på.

Vad betyder licensnummer?

En licens är ett avtal med fastställda villkor producera en viss produkt eller delta i en viss tävling. En licens kan man även få efter att man utfört ett behörighetsprov, till exempel en jägarexamen. … Med exklusiv licens ger man licenstagaren ensamrätt att använda licensen.

Vilka olika Creative Commons licenser finns?

Organisationen Creative Commons har därför tagit fram sex olika licenser, som gör att den som skapat ett verk enkelt kan tala om hur verket får användas….Lathund till Creative Commons-licenserna

 • BY = Erkännande. …
 • NC = Icke kommersiell. …
 • ND = Inga bearbetningar. …
 • SA = Dela på samma villkor.

Vad är CC Search?

De olika Creative Commons licenserna berättar hur man får sprida verket, om du får bearbeta verket eller inte. Om du får använda verket i kommersiella sammanhang eller inte. … Genom att använda CC-sök kan styra din sökning och söka efter bara verk som du får bearbeta och använda för kommersiella sammanhang.

Vad är CC musik?

Creative commons eller CC som det oftast förkortas är en amerikansk organisation som arbetar för att det ska finnas bilder och musik som är fria att använda, dela och bygga vidare på. … Eller att en bit musik får användas för alla syften så länge skaparens namn finns med.

Vad betyder ordet licens?

Ordet licens kommer från latinets lice’ntia som betyder tillåtelse. Att inneha en licens betyder alltså att man har tillåtelse till något. En licens kan till exempel innebära man har tillstånd att utnyttja någon annans immateriella tillgångar av något slag.

Vad är Creative Commons Hur kan du ha nytta av det som webbutvecklare?

Erkännande CC BY Den här licensen innebär att du tillåter andra att använda, sprida, göra om, modifiera och bygga vidare på ditt verk, även för kommersiella sammanhang, så länge de ger dig äran för att du har skapat ursprungsverket.

Leave a Comment