Vad är Produktarkitektur?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är Produktarkitektur?
  2. Vad är modularisering?
  3. Vilka faktorer minskar vid modularisering?
  4. Vad innebär termen modulärt?
  5. Vad betyder att nätaggregatet är modulärt och vilka fördelar finns med dessa?
  6. Vad innebär termen modulärt i dessa sammanhang?

Vad är Produktarkitektur?

Gör en visuell uppdelning där man visar den kompletta produkten i toppen som förgrenas ut i flera nivåer av underliggande grupper hela vägen ner till de enskilda beståndsdelarna.

Vad är modularisering?

Modularisering går ut på att dela upp en produkt i ett antal delar, moduler, som var och en innehåller ett antal olika komponenter. Mellan dessa moduler skapas sedan väl definierade och standardiserade gränssnitt i den meningen att de är samma oberoende av vilken variant av modulen som är aktuell.

Vilka faktorer minskar vid modularisering?

Målsättningen är att påvisa på vilket sätt införlivandet av modulbaserad produktion kan påverka en eller flera av följande faktorer; produktkostnad, andel gemensamma komponenter samt lageromsättningshastighet.

Vad innebär termen modulärt?

Modulärt kallas ett nätaggregat där kablarna är löstagbara. … Semimodulärt kallas ett nätaggregat där vissa, men inte alla av kablarna är löstagbara.

Vad betyder att nätaggregatet är modulärt och vilka fördelar finns med dessa?

Modulära nätaggregat De har en tendens att vara i vägen och påverka datorns luftflöde. Lite mer exklusiva nätaggregat brukar därför ha löstagbara kablar för att låta datorbyggaren själv bestämma vilka kontakter som ska användas. Dessa nätaggregat kallas modulära.

Vad innebär termen modulärt i dessa sammanhang?

Modulärt kallas ett nätaggregat där kablarna är löstagbara. … Exempelvis kan strömkablarna till moderkort, processor och grafikkort vara inbyggda i aggregatet, men kablarna till lagringsenheter och annan kringutrustning kan vara modulära.

Leave a Comment