Vad är ROT modell?

Innehållsförteckning:

 1. Vad är ROT modell?
 2. Vad är dolt s-lås?
 3. Vilken vägghängd toalett är bäst?
 4. Vad är skillnaden på Mjuksits och Hårdsits?
 5. Vad betyder s-lås på toalett?
 6. Vad limmar man en toalettstol med?
 7. Hur många kilo klarar en vägghängd toalett?
 8. Vad är Mjukstängande Hårdsits?
 9. Vad är mjuksits på toalett?
 10. Vad är ett p lås?

Vad är ROT modell?

IFÖ WC-stol Sign 6894, vägghängd ROT-modell Ersätter Cascade/Carezza som tillverkades t o m 1984 (annan höjd på avloppet i väggen). Vägghängd WC-stol med synlig och hel cisternkåpa för enklare rengöring, och fri från kondens.

Vad är dolt s-lås?

Toaletter med S-lås har avloppsanslutningen rakt ner mot golvet. … De toaletter som har “dolt” S- eller P-lås har en täckande kåpa runt avloppsanslutningen. Ett dolt vattenlås är mer stilrent och lättstädat medan ett öppet vattenlås är mer lättåtkomligt vid installation.

Vilken vägghängd toalett är bäst?

Vinnaren i premiumsegmentet är Gustavsberg Nautic GB31. Denna vägghängda toalettstol har många fördelar – den är städvänlig, har en minimalistisk design och en sits med Soft Close och Quick Release-funktion. Storleken på toalettstolen är 90 x 34,5 x 70 centimeter och sitthöjden är 45 centimeter.

Vad är skillnaden på Mjuksits och Hårdsits?

Ska jag köpa en mjuksits eller hårdsits? De flesta toasitsar är antingen tillverkade i hårdplast, så kallad hårdsits, eller mjukplast, så kallad mjuksits. Toasitsar i hårdplast klarar högre belastning och är mer reptåliga. Samtidigt är de ofta något dyrare, lite tyngre och låter mer när du fäller ner sitsen mot kanten.

Vad betyder s-lås på toalett?

En golvstående toalett har oftast ett S-lås (men det finns även med P-lås), vilket innebär att avloppet leds ned i golvet, medan en vägghängd toalett oftast har ett P-lås eftersom toaletten byggs in i väggen.

Vad limmar man en toalettstol med?

Det finns två sätt att fästa en toalettstol – skruva fast eller limma med silikon.

 • Tänker du skruva fast toalettstolen börjar du med att märka upp var hålen ska vara med hjälp av en penna. Lyft därefter bort toalettstolen.
 • Ska du istället limma tejpar du runtom stolen för att markera platsen.

Hur många kilo klarar en vägghängd toalett?

Stålramen klarar en vikt på upp till 400 kilo, så du kan vara säker på att du har valt en solid konstruktion. Med en vägghängd toalett får du en mycket enklare rengöring under och runt omkring din toalett. Du kommer enkelt åt att skura golvet under toaletten och du får inga smutsiga kanter som ser ofräscha ut.

Vad är Mjukstängande Hårdsits?

Om du väljer en hårdsits kan det vara en stor fördel att välja en modell med en så kallad mjukstängande funktion (soft close). Den gör att även en tyngre sits stänger mjukt och tyst av sig självt när du släpper den. Inte minst kan det vara bra om du har barn hemma som annars riskerar att klämma sina fingrar.

Vad är mjuksits på toalett?

Det kan vara en fördel att kombinera hårdsitsen med en så kallad mjukstängande funktion (soft close), som gör att toasitsen stänger mjukt och tyst av sig självt när du släpper den. En mjuksits eller hårdsits med mjukstängande funktion är särskilt bra om du har barn som annars riskerar att klämma sina fingrar.

Vad är ett p lås?

En golvstående toalett har oftast ett S-lås (men det finns även med P-lås), vilket innebär att avloppet leds ned i golvet, medan en vägghängd toalett oftast har ett P-lås eftersom toaletten byggs in i väggen.

Leave a Comment