Vad är skillnaden mellan köpcentrum och galleria?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är skillnaden mellan köpcentrum och galleria?
  2. Hur stor är gallerian?
  3. Får man vara i köpcentrum?
  4. Vad kostar det att bygga en galleria?
  5. När invigdes gallerian?
  6. Får man gå i butiker?
  7. Vad kostar det att bygga Mall of Scandinavia?
  8. Hur många våningar har Mall of Scandinavia?
  9. När öppnar stan i Hässleholm?

Vad är skillnaden mellan köpcentrum och galleria?

Skillnaden mot varuhus är att butikerna i en galleria har olika namn och ägare. Skillnaden mot köpcentrum är att den inte inbyggd utan har separata fristående byggnader. Utvecklingen inom handeln har gått från torghandel till nutida gallerior.

Hur stor är gallerian?

Gallerian är belägen där Norra Smedjegatan tidigare låg. Det avgränsas av Hamngatan, Regeringsgatan, Jakobsgatan och Malmtorgsgatan – Brunkebergstorg. Anläggningen är cirka 260 meter lång och täcker fyra tidigare kvarter.

Får man vara i köpcentrum?

I köpcentrum, varuhus och gallerior gäller maxantalet för alla butiker men inte för verksamheten totalt sett. Här blir verksamhetsutövaren skyldig att ta bort eller spärra av inredning som gör att människor uppehåller sig i lokalerna. Länsstyrelsen utövar tillsyn över föreskrifterna.

Vad kostar det att bygga en galleria?

Det kostade över sex miljarder kronor att bygga Mall of Scandinavia som är Peabs hittills största projekt.

När invigdes gallerian?

8 oktober 1976Gallerian/Opened

Får man gå i butiker?

Från och med den 23 december bör bland annat butiker, köpcentra och träningsanläggningar bestämma ett maxantal personer som får vistas i lokalerna samtidigt. Branschorganisationerna har riktlinjer som stöd för arbetet med minskad smittspridning. …

Vad kostar det att bygga Mall of Scandinavia?

Peab har byggt gallerian åt den fransk-nederländska fastighetsägaren Unibail-Rodamco-Westfield som i Sverige i övrigt äger Täby Centrum, Solna Centrum och Nacka Forum. Fastighetsbolaget har uppgett att investeringen är på cirka 6 miljarder kronor.

Hur många våningar har Mall of Scandinavia?

Gallerian är uppdelad i fyra våningsplan, runt 500 000 kvadratmeter stor. Förutom omkring 1 200 butiker, finns biografer, restauranger och kaféer, men även ett stort saltvattenakvarium och en isbana. Parkeringen har plats för 14 000 bilar.

När öppnar stan i Hässleholm?

Vardagar: 10.00-18.00

Lördag 4 december10-16Julafton 24 december10-13 (Frvilligt öppethållande)Juldagen 25 decemberStängtAnnandag Jul 26 december11-15Nyårsafton 31 december10-14

Leave a Comment