Vad är viktigast på uppkörningen?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är viktigast på uppkörningen?
  2. Vad är det man kollar på uppkörning?
  3. Är det vanligt att kugga uppkörningen?
  4. Vad krävs när man kör upp för B96?
  5. Hur många Failar första uppkörningen?
  6. Hur hittar man Uppkörningstider?

Vad är viktigast på uppkörningen?

Du kommer bland annat att få backa, parkera och kanske även starta i backe, vända, eller göra en effektiv bromsning under körprovet. Var säker på att du behärskar dessa grundläggande moment innan du kör upp.

Vad är det man kollar på uppkörning?

Vad kollar de på en uppkörning? Detta skiljer sig mycket från körning till körning men du kan vara säker på att de kollar hur du klarar av att hålla kontroll på bilen, hur du följer trafikreglerna och att du håller hastigheten.

Är det vanligt att kugga uppkörningen?

Årligen blir 1000tals körkortstagare underkända på körprovet. I ett tidigare inlägg har jag berättat om att jag själv blev kuggad på mitt första körprov. Att bli underkänd är tyvärr ganska vanligt.

Vad krävs när man kör upp för B96?

Utökad behörighet, så kallat B96, infördes 2013 och ger behörighet att köra fordonskombinationer med en sammanlagd totalvikt upp till 4 250 kilo, istället för 3 500 kilo med vanligt B-kort. För att ta B96 behövs inget teoriprov eller särskilt manöverprov, utan man gör en uppkörning.

Hur många Failar första uppkörningen?

Hälften av de 268.000 körproven som gjordes i riket förra året var av förstagångsuppkörare. – Det är viktigt att veta vad som krävs innan man ens bokar provet. Vår förhoppning är att man har koll på det i förväg. Mycket handlar om att man behöver kombinera mängdträning och utbildning på trafikskola och låta det ta tid.

Hur hittar man Uppkörningstider?

Den går in på Trafikverkets hemsida var 5:e sekund och laddar ner aktuell information om provtiderna. Den kan reservera kör- och kunskapsprovet i 15 minuter åt dig. Den missar inga tider som dyker upp eftersom botten är igång dygnet runt.

Leave a Comment