Vad behöver man för att ta mc-kort?

Innehållsförteckning:

 1. Vad behöver man för att ta mc-kort?
 2. Vad får man köra med mellan mc-kort?
 3. Hur mycket kostar det att ta mc-kort?
 4. Måste man ha körkort för att ta mc-kort?
 5. Vad krävs för att ta lätt mc-kort?
 6. Vilken kubik får man köra med A2?
 7. Hur mycket kostar det att ta A2 körkort?
 8. Vad kostar det att ha en motorcykel?
 9. Måste man gå Handledarkurs för mc?
 10. Vem kör först övningskörning mc?
 11. Får man skjutsa på en lätt mc?
 12. Vad krävs för tungt släp?
 13. När får man börja övningsköra mc A2?
 14. Hur mycket är 35 kilowatt i kubik?
 15. Vad får man köra som 15?

Vad behöver man för att ta mc-kort?

Övningskörning mc

 • Uppfylla åldern för den behörighet du vill köra, se ovan för behörigheter.
 • Ett giltigt körkortstillstånd.
 • En godkänd handledare om du ska övningsköra privat. …
 • Registreringsbeviset till den motorcykel du övningskör med.
 • En trafiklärare med dig om du kör via en trafikskola.

Vad får man köra med mellan mc-kort?

A2 – mellanstor motorcykel Körkortsbehörigheten A2 ger rätt att köra mellanstora motorcyklar vars nettoeffekt är högst 35 kilowatt och som har ett förhållande mellan nettoeffekt och tjänstevikt som inte överstiger 0,2 kilowatt/kg.

Hur mycket kostar det att ta mc-kort?

Avgiften för körprov är 1 650 kronor. Efter klockan 18.00 på vardagar och på helger är avgiften 2 145 kronor. Om du utbildar dig på trafikskola är det skolan som anmäler dig till prov. Utbildar du dig privat kan du själv boka direkt via Boka prov här på sidan.

Måste man ha körkort för att ta mc-kort?

MC-kort A: tung motorcykel För att få övningsköra behöver du ha ett giltigt körkortstillstånd och ha fyllt 23 år, alternativt ha fyllt 19 år och 6 månader samt haft körkort med behörigheten A2 under minst ett år och 6 månader. För att bli godkänd ska du även: ha en giltig riskutbildning.

Vad krävs för att ta lätt mc-kort?

A1 – Lätt motorcykel

 • Du har ett körkortstillstånd.
 • Du är permanent bosatt i Sverige eller sedan minst sex månader studerar här.
 • Du har fyllt 16 år.
 • Du har en giltigt riskutbildning.
 • Du har gjort ett godkänt körkortsprov (kunskapsprov och körprov).
 • Du har inget körkort från något annat EES-land.

Vilken kubik får man köra med A2?

När du utför körprovet för A2-behörighet ska du köra på en motorcykel med motor på minst 395 kubikcentimeter och en effekt av minst 20 kW och högst 35 kW. Motorcykeln måste också kunna komma upp i en hastighet av minst 100 km/h. Läs mer om körprovet för motorcykel här.

Hur mycket kostar det att ta A2 körkort?

Ett motorcykelkörkort kan kosta dig en hel del pengar. Man brukar säga att kortet i snitt kommer att ligga på en kostnad av 15 000 till 25 000 kronor.

Vad kostar det att ha en motorcykel?

En helt ny motorcykel kan kosta allt från 50 000 kr till över en miljon, men de vanligaste modellerna kostar ungefär 100 000 kronor. Priset för en begagnad motorcykel är vanligtvis ca 25 0 kr. Kostnaden för en motorcykel varierar beroende på faktorer som modell, ålder och antal körda mil.

Måste man gå Handledarkurs för mc?

Du måste ha handledare för att få övningsköra privat med mc En handledare för mc behöver inte gå en introduktionsutbildning som en handledare för personbil måste göra. Handledaren kan antingen åka med på din motorcykel eller köra på en egen.

Vem kör först övningskörning mc?

Din handledare ska sitta som passagerare på mc:n du kör eller köra på egen mc i närheten av dig (dvs bakom eller framför) Du ska ha med registreringsbeviset till den motorcykel du övningskör med. En trafiklärare med dig om du kör via en trafikskola.

Får man skjutsa på en lätt mc?

Som lätt motorcykel klassas motorcyklar med en slagvolym på max 125 cc och en effekt på högst 11 kW, eller 14,9 hk. Åldersgränsen för att få köra en lätt motorcykel är 16 år, och A1-körkort krävs (i Sverige). För att få skjutsa passagerare på lätt motorcykel måste man ha fyllt 18 år.

Vad krävs för tungt släp?

BE-behörighet Med behörigheten BE får du köra personbilar eller lätta lastbilar med en totalvikt på högst 3 500 kg och en eller flera släp kopplade till bilen. Släpets eller släpens sammanlagda totalvikt får dock inte vara över 3 500 kg.

När får man börja övningsköra mc A2?

För att få övningsköra med mellanstor motorcykel ska du ha ett körkortstillstånd för grupp 1 och du ska ha fyllt 17 år och 6 månader.

Hur mycket är 35 kilowatt i kubik?

En mellanstor motorcykel är en motorcykel med en slagvolym på minst 125 kubikcentimeter* och en motoreffekt mellan 11 kW (14,9 hk) och 35 kW (47,6hk).

Vad får man köra som 15?

För att ta körkort med behörigheten AM måste man vara 15 år gammal. Körkort med behörighet B är det ”vanliga” körkortet och ger dig rätt att köra personbil och lätt lastbil. Med behörighet B får du dessutom köra alla fordon som får köras med behörighet AM.

Leave a Comment