Vad betyder Alicja?

Innehållsförteckning:

  1. Vad betyder Alicja?
  2. Hur många heter Ia?
  3. Var kommer namnet Sofia ifrån?
  4. Hur många heter Sofia?
  5. Är Sara ett svenskt namn?
  6. Hur vanligt är namnet Sara?

Vad betyder Alicja?

Alicja (uttal: Al-its–ia) är en polsk stavning/uttal av spanska namnet Alicia som i sin tur härstammar från namnet Alice. Namnet betyder “Av nobel börd/släkt”.

Hur många heter Ia?

Hur många heter Ia i Sverige? 665 kvinnor heter Ia i förnamn. Av dessa har 415 Ia som tilltalsnamn. Snittåldern är 43.7 år.

Var kommer namnet Sofia ifrån?

Sofia, Sophia, Sofie, är av grekiskt ursprung och kommer från ordet sopheía som betyder ”vishet” och ”visdom”. Kvinnonamnet Sonja är en gammal grekisk form och rysk diminutivform av namnet Sofia och betyder ”vishet”.

Hur många heter Sofia?

93 758 kvinnor heter Sofia i förnamn. Av dessa har 31 234 Sofia som tilltalsnamn. Snittåldern är 31.3 år. 14 män heter Sofia i förnamn.

Är Sara ett svenskt namn?

Kvinnonamnet Sara, Sarah, Zara eller Zarah är ett semitiskt namn som betyder “furstinna” eller “prinsessa”. I Gamla Testamentet var Sara Abrahams hustru och födde honom sonen Isak vid 90 års ålder. Namnet har använts i Sverige sedan mitten på 1400-talet och kom in i almanackan redan på 1600-talet.

Hur vanligt är namnet Sara?

Namnet var mycket populärt på 1980-talet. 19 var det det vanligaste flicknamnet. Även om populariteten sedan dess har avtagit något är det fortfarande ett mycket vanligt namn. 31 december 2004 fanns det totalt 58835 personer i Sverige med namnet Sara varav 39847 med det som tilltalsnamn.