Vad betyder symbolen av en rund ring med en bokstav inuti?

Innehållsförteckning:

 1. Vad betyder symbolen av en rund ring med en bokstav inuti?
 2. Vad betyder Tvättsymbolerna på tvättmaskinen?
 3. Vad menas med förtvätt?
 4. Vad menas med ej vattentvätt?
 5. Vad brukar R stå för?
 6. Vilka tvättsymboler borde stå på lappen i ett plagg som är tillverkat av ylle?
 7. Vad betyder tvättråden?
 8. Vad betyder Tvättrådssymboler?
 9. Vilket är Tvättmedelsfacket?
 10. Vad betyder symbolen av en Vattenbalja?
 11. Vad betyder Huvudtvätt?
 12. Vad betyder P på Tvättlappen?
 13. I vilket fack ska man ha i tvättmedlet?
 14. Vad betyder 40 grader med streck under?

Vad betyder symbolen av en rund ring med en bokstav inuti?

W i en ring betyder “Wetclean” eller på svenska “Kemtvätt i vatten”. Det är en speciell skonsam metod för vattentvätt av plagg som normalt borde kemtvättats. Det är bara vissa tvätterier som har denna metod. Det innebär att trumman rör sig betydligt mindre än vid en vanlig vattentvätt.

Vad betyder Tvättsymbolerna på tvättmaskinen?

Symbolen med tvättbaljan anger att plagget kan maskintvättas och siffran visar den maximala tvättemperatur som plagget tål. Om tvättsymbolen har ett understreck betyder det att plagget ska tvättas skonsamt. Två understreck anger att plagget ska tvättas mycket skonsamt.

Vad menas med förtvätt?

Dagens tvättmaskiner värmer upp vattnet under lång tid och tvätten blir blötlagd även utan förtvätt. Om kläderna är jordiga eller hårt smutsade kan de behöva förtvätt. BE

Vad menas med ej vattentvätt?

Ej vattentvätt – Får ej tvättas i vatten. Plagget får endast tvättas för hand i max 40°. Kort tvättid samt centrifugering. Maskintvätt i det gradantal som prickarna motsvarar.

Vad brukar R stå för?

[ʀ] betecknar i internationella fonetiska alfabetet en uvular tremulant. [ʁ] betecknar i internationella fonetiska alfabetet en uvular frikativa. R betecknar den Allmänna gaskonstanten inom Kemi, Fysik och Termodynamik. Betecknar fyraxliga ellok i det svenska litterasystemet för järnvägsfordon.

Vilka tvättsymboler borde stå på lappen i ett plagg som är tillverkat av ylle?

En fyrkant med en cirkel i: Detta betyder att det går bra att torktumla detta plagg. En fyrkant med en cirkel i och en prick i mitten: Detta plagg går att torktumla, dock enbart i en låg temperatur. En fyrkant med en cirkel i och två prickar i mitten: Detta plagg går att torktumla i normal temperatur.

Vad betyder tvättråden?

Tvättsymboler, också kallat tvättråd, är piktogram som visar hur kläder ska tvättas, torkas, kemtvättas, blekas och strykas. I Europa används symboler som tagits fram av den internationella organisationen Ginetex, med huvudkontor i Frankrike.

Vad betyder Tvättrådssymboler?

Tvättsymboler, också kallat tvättråd, är piktogram som visar hur kläder ska tvättas, torkas, kemtvättas, blekas och strykas. I Europa används symboler som tagits fram av den internationella organisationen Ginetex, med huvudkontor i Frankrike. … I vissa länder används fortfarande andra symboler.

Vilket är Tvättmedelsfacket?

Allra vanligast är tre olika behållare i facket med symbolerna I, II och *. I-symbolen: gäller tvättmedel för förtvätt när du har kläder som är riktigt smutsiga. Används sällan, men kan vara bra att veta. II-symbolen: här häller du tvättmedlet i när du ska köra en vanlig tvätt utan förtvätt.

Vad betyder symbolen av en Vattenbalja?

Vattentvätt symboler Balja med ett kryss: Får ej tvättas i vatten. Balja: Handtvätt och tvätt i tvättmaskinen. Balja + linje: Linjen visar att det bör tvättas på låg hastighet (med låg temperatur och kort centrifugering). Balja + hand: Handtvätt, normal sköljning och kort centrifugering. BE

Vad betyder Huvudtvätt?

Du ställer in temperaturen efter skötselråden i plagget och sedan kör maskinen en förtvätt innan huvudtvätten så att smuts och fläckar löses upp. Maskinen anpassar tvättiden och vattenförbrukningen efter tvättens storlek och sparar på så sätt både vatten och energi. Vissa av våra tvättmaskiner har inga gummibälgar.

Vad betyder P på Tvättlappen?

P betyder att textilen får rengöras med perkloretylen. Ett streck under tecknet anger en begränsning av mekanisk påverkan, fukt och temperatur. En överstruken cirkel visar att plagget inte får kemtvättas, utan måste tvättas för hand.

I vilket fack ska man ha i tvättmedlet?

Allra vanligast är tre olika behållare i facket med symbolerna I, II och *. I-symbolen: gäller tvättmedel för förtvätt när du har kläder som är riktigt smutsiga. Används sällan, men kan vara bra att veta. II-symbolen: här häller du tvättmedlet i när du ska köra en vanlig tvätt utan förtvätt.

Vad betyder 40 grader med streck under?

Symboler för tvätt Tvättbaljan visar att plagget kan tvättas i maskin. Gradtalet i baljan anger den maximala temperatur vid vilken du kan tvätta plagget. Om det finns ett streck under baljan måste ditt plagg tvättas med ett skonprogram. I Mieles helautomatiska tvättmaskiner är det fintvättprogrammet som är skonprogram.