Vad handlar To Kill a Mockingbird om?

Innehållsförteckning:

  1. Vad handlar To Kill a Mockingbird om?
  2. När utspelar sig To Kill a Mockingbird?
  3. Vem är Atticus?
  4. Vad heter To Kill a Mockingbird på svenska?
  5. Hur man dödar en Härmtrast?
  6. När skrevs dödssynden?

Vad handlar To Kill a Mockingbird om?

Lippincott & Co. Dödssynden (originaltitel: To Kill a Mockingbird), även utgiven med titeln Att döda en härmtrast, är en roman från 1960 av Harper Lee. … Romanen är känd för sin värme och humor, trots att den behandlar allvarliga problem som våldtäkt och ojämlikhet mellan folkgrupper.

När utspelar sig To Kill a Mockingbird?

To kill a mockingbird gavs ut på svenska 1960, med titeln Dödssynden. Handlingen utspelar sig i början av 30-talet, kretsar kring en sexårig flicka, Scout, hennes liv i en liten stad i Alabama – och hennes pappa, Atticus, som försvarar en svart man oskyldigt anklagad för våldtäkt.

Vem är Atticus?

Titus Pomponius Atticus, född 112-109 f.Kr. och död 35-32 f.Kr., var en romersk riddare, Ciceros vän och förläggare. Titus Pomponius fick tillnamnet Atticus på grund av en mångårig vistelse i Aten.

Vad heter To Kill a Mockingbird på svenska?

Klassikern ”To kill a mockingbird”, på svenska ”Dödssynden”, utkom 1960 och räknas som ett av den amerikanska litteraturhistoriens viktigaste verk. I dag släpps författarens andra bok, ”Go set a watchman” med svensk titel ”Ställ ut en väktare”.

Hur man dödar en Härmtrast?

Hatet som kokar i staden sipprar oundvikligen in i barnens värld. För Scout, som inte kan låta bli att blanda sig i de vuxnas angelägenheter, blir rättegången mot Tom Robinson det första mötet med samhällets orättvisor. ”Att döda en härmtrast” är en av 1900-talets mest älskade och omdiskuterade romaner.

När skrevs dödssynden?

Harper LeeTo Kill a Mockingbird/Authors