Vad kommer namnet William ifrån?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kommer namnet William ifrån?
  2. Hur många William finns det i världen?
  3. Hur många tjejer heter William?
  4. Vad heter William?
  5. Är William ett vanligt namn?
  6. Vad betyder Wilhelm på latin?

Vad kommer namnet William ifrån?

Det har använts som dopnamn i Sverige sedan 1100-talet. William är en form av Wilhelm som är uppbyggt av orden wil ”vilja, önskan” och helm ”hjälm, skydd” och kan uttydas ungefär ”en önskan av skydd”, ”skyddande vilja” eller beslutsam beskyddare.

Hur många William finns det i världen?

Det finns 36276 män som har förnamnet William. Av dessa har 15140 namnet William som tilltalsnamn/förstanamn. Ett vanligt smeknamn för dem som heter William i den engelskspråkiga delen av världen är Bill, Billy, Wille, Will och Liam.

Hur många tjejer heter William?

92 kvinnor heter William i förnamn. Av dessa har 30 William som tilltalsnamn. Snittåldern är 19.4 år. 99.8% av alla som heter William i förnamn är män.

Vad heter William?

William är den engelska varianten av det tyska namnet Wilhelm. Namnet är sammansatt av orden vilja och hjälm. Under senare år har denna variant av namnet blivit vanligare än den tidigare vanligaste tyska namnformen Vilhelm. William har dock använts i Sverige sedan 1675.

Är William ett vanligt namn?

William är den engelska varianten av det tyska namnet Wilhelm. … Under senare år har denna variant av namnet blivit vanligare än den tidigare vanligaste tyska namnformen Vilhelm. William har dock använts i Sverige sedan 1675. Bland de pojkar som föddes 2011 var William det allra vanligaste namnet.

Vad betyder Wilhelm på latin?

Vilhelm eller Wilhelm är ett mansnamn av tyskt ursprung. Namnet är sammansatt av orden vilja och hjälm. Det har använts som dopnamn i Sverige sedan 1100-talet.