Vad står Thomas för?

Innehållsförteckning:

 1. Vad står Thomas för?
 2. Vad betyder namnet Maia?
 3. Vad betyder namnet Dana?
 4. Hur många heter Thomas Sverige?
 5. Hur många heter Maia?
 6. Är Maja ett vanligt namn?
 7. När har Dana namnsdag?
 8. Hur många heter Dana?
 9. Vad har namnet Ellen för betydelse?
 10. Hur många heter Maia i Sverige?
 11. När har Maia namnsdag?

Vad står Thomas för?

Tomas eller Thomas (kortform Tom) är ett förnamn och mansnamn, som också används som efternamn, speciellt i engelsktalande länder. Det baseras på det grekiska Θωμᾶς (Thōmas) som i sin tur hämtats från arameiskans ord för tvilling – תאומא (te’oma). … Män med förnamnet Thomas 50605, Tomas 33753, Thomaz 45 totalt 84493.

Vad betyder namnet Maia?

Maia var, i grekisk mytologi, en landgudinna som förfördes av Zeus och födde honom Hermes. Maia var den äldsta av Plejaderna, döttrar till Atlas och Pleione.

Vad betyder namnet Dana?

Dana är ett icke-könsbestämmande namn, vilket alltså betyder att vem som helst, oavsett kön, kan använda namnet. … Det kan vara ett fornnordiskt namn med betydelsen dansk. Det kan även vara en kortform till det hebreiska namnet Daniela. Dana är också namnet på en fruktbarhetsgudinna inom den keltiska mytologin.

Hur många heter Thomas Sverige?

Hur många heter Tomas i Sverige? 34 244 män heter Tomas i förnamn. Av dessa har 21 093 Tomas som tilltalsnamn. Snittåldern är 52 år.

Hur många heter Maia?

580 kvinnor heter Maia i förnamn. Av dessa har 479 Maia som tilltalsnamn. Snittåldern är 18.8 år.

Är Maja ett vanligt namn?

Maja är ett kvinnonamn, en germansk, skandinavisk och slavisk form av Maia från den grekiska mytologin. Det är även en svensk kortform av Maria, som använts sedan 1300-talet. Namnet har i Sverige ökat i popularitet under de senaste åren.

När har Dana namnsdag?

Dana har namnsdag den 11 december. Genomsnittsåldern för män med namnet Dana är 28 år (enligt SCB 2014). Andra som har namnsdagar samma dag är Dan, , Daniel, Daniela och Danny.

Hur många heter Dana?

987 kvinnor heter Dana i förnamn. Av dessa har 783 Dana som tilltalsnamn. Snittåldern är 27. män heter Dana i förnamn.

Vad har namnet Ellen för betydelse?

Ellen betyder den lysande/strålande eller guds ljus, fackla. Kvinnonamnet Ellen har flera ursprung. Dels är en engelsk form av Helena (kvinnonamn) Helena som är ett grekiskt namn med betydelsen ”lysande”, ”strålande” eller ”fackla”. Dels är det en dansk form av Elin som också kommer från Helena.

Hur många heter Maia i Sverige?

580 kvinnor heter Maia i förnamn. Av dessa har 479 Maia som tilltalsnamn. Snittåldern är 18.8 år.

När har Maia namnsdag?

Namnet har ingen egen namnsdag men kan t. ex firas 19 maj då Maj har namnsdag. Maja firades tidigare den 28 februari men namnet togs bort ur namnsdagskalendern 2001. Man kan också fira det den 28 februari, då det står att det är namnsdag också för Maja mm.