Vad symboliserar Yggdrasil?

Innehållsförteckning:

  1. Vad symboliserar Yggdrasil?
  2. Vad heter ormen i Edens lustgård?
  3. Vad kan man göra med träd?
  4. Vad heter ekorren i Yggdrasil?
  5. Vem är ormen i paradiset?
  6. Vem åt äpplet?

Vad symboliserar Yggdrasil?

Yggdrasil är asagudarnas världsträd, och ett liknande världsträd förekommer i mayansk mytologi. I asiatiska myter finns trädet som heligt kultföremål i en mängd inkarnationer. Buddha blev upplyst medan han satt under ett banjanträd.

Vad heter ormen i Edens lustgård?

I Uppenbarelseboken berättas att ormen kallas Djävul och Satan och den besegras av ärkeängeln Mikael i en strid i himlen.

Vad kan man göra med träd?

Av all skog som skördas i Sverige i dag används merparten till att producera trävaror, papper, kartong och bioenergi. En mindre del används till textil, kemikalier och kompositmaterial.

Vad heter ekorren i Yggdrasil?

Det finns flera djur som lever av och i Yggdrasil. Vid en rot ligger ormen, eller draken, Nidhögg och gnager, längs stammen springer ekorren Ratatosk och högst upp sitter örnen Hräsvälj.

Vem är ormen i paradiset?

I Uppenbarelseboken berättas att ormen kallas Djävul och Satan och den besegras av ärkeängeln Mikael i en strid i himlen. Ordstävet Den som gräver en grop faller själv däri från Predikaren fortsätter den som river en mur blir biten av en orm. Om vinet i Ordspråksboken: Till slut biter det som en orm.

Vem åt äpplet?

Kvinnan tog av frukten och åt och gav även åt mannen, som var med henne, och han åt också. När Gud sedan kom till trädgården sprang Adam och Eva och gömde sig för att de var nakna. Gud förstod då att de hade fått den insikten genom att ha ätit av frukt från Kunskapens träd.