Vad tjänar du som målare?

Innehållsförteckning:

 1. Vad tjänar du som målare?
 2. Vad betyder målarmästare?
 3. Hur ser arbetsmarknaden ut för målare?
 4. Vad krävs för att bli målare?
 5. Vad känner en målare?
 6. Vad tjänar en målare per timme?
 7. Hur får man jobb som målare?
 8. Hur lång är utbildning till målare?
 9. Hur lång utbildning målare?
 10. Vad krävs för att bli lärling?
 11. Vad tjänar en målare 2021?
 12. Vad tjänar en lärling målare?
 13. Vad tjänar en målare lärling?
 14. Vad tar en plattsättare i timmen?
 15. Vilka olika licenser och behörigheter behöver du för att arbeta som målare?
 16. Vilken utbildning krävs för att bli golvläggare?
 17. Hur blir man lärling snickare?
 18. Kan man bli lärling?
 19. Hur mycket tjänar en målare per timme?

Vad tjänar du som målare?

Lönen för en utlärd målare kan variera. Måleribranschen har två lönesystem, ackordslön och tidlön. Det är vanligt att målare arbetar både på ackord och med tidlön. Genomsnittslönen för målare, oavsett vilket lönesystem du använder mest, är 34 400 kronor/månad.

Vad betyder målarmästare?

Målaryrket är ett fritt skapande hantverkarbete, målaren är en ytbehandlingsspecialist. Utför arbeten som underarbeten, spackling, grundning, målning, tapetsering, dekoration, lasering, marmorering mm.

Hur ser arbetsmarknaden ut för målare?

Arbetsförmedlingen gör bedömningen att målare får goda möjligheter till arbete under det närmaste åren. Periodvis kan det vara svårt att hitta en lärlingsanställning, speciellt under vintermånaderna då det kan vara lite mindre att göra i måleribranschen.

Vad krävs för att bli målare?

Det vanligaste sättet att utbilda sig till målare är att gå inriktning måleri på gymnasieskolans byggprogram. Om du är 19 år eller äldre kan du utbilda dig till målare som lärling i ett måleriföretag. Varje år utbildas flera hundra målare och efterfrågan på marknaden är stor.

Vad känner en målare?

Målaren behöver ha känsla för färgsättning, vilka färger som passar ihop och hur färgerna till exempel matchar en intilliggande tapet. Det är viktigt för att kunna ge råd till kunden om färg- och tapetval. Målaren arbetar både inom- och utomhus, ibland på höga höjder.

Vad tjänar en målare per timme?

Golvläggare ca 350-600 kr/h. Markentreprenör ca 400-600 kr/h. Murare ca 350-550 kr/h. Målare ca 300-400 kr/h.

Hur får man jobb som målare?

Målare är specialister på behandling av ytor. De arbetar med att måla inom- och utomhusmiljöer och att tapetsera väggar. I arbetet ingår att göra ett noggrant underarbete i form av spackling, slipning och grundmålning. Känsla för färg och form är viktigt i arbetet.

Hur lång är utbildning till målare?

Utbildningen ger dig de grundläggande kunskaperna som krävs för att få anställning som lärling. Utbildningen är godkänd av Måleribranschens Yrkesnämnd – MYN. Individuell utbildningslängd beroende på förkunskaper men cirka 40–50 veckor. Utbildningen till målare är CSN-berättigad.

Hur lång utbildning målare?

Utbildningen är godkänd av Måleribranschens Yrkesnämnd – MYN. Individuell utbildningslängd beroende på förkunskaper men cirka 40–50 veckor. Utbildningen till målare är CSN-berättigad. I utbildningen ingår specialkurser inom Måleri.

Vad krävs för att bli lärling?

Lärling är du som gått klart en yrkesutbildning på gymnasiet, under en vuxenutbildning eller en arbetsmarknadsutbildning, men ännu inte fått yrkesbevis. Du har exempelvis gått Bygg- och anläggningsprogrammet eller VVS- och fastighetsprogrammet på gymnasiet.

Vad tjänar en målare 2021?

Genomsnittligt ackordslön: Tredje kvartalet 2021 var den genomsnittliga ackordslönen i landet för utlärd målare 237,76 kronor. Månadsinkomst: Det ger en månadsinkomst 41 370 kronor beräknat på en arbetstid med 174 timmar per månad.

Vad tjänar en lärling målare?

Lönen för en målare kan variera, då måleribranschen har två lönesystem(ackordslön & tidlön). Vanligast arbetar en målare med både ackord och tidlön, där en fullärd målare tjänar runt 34 000 kr i månaden. En målare med mindre erfarenhet som arbetar som lärling tjänar ca 25 000 kr i månaden.

Vad tjänar en målare lärling?

Vanligast arbetar en målare med både ackord och tidlön, där en fullärd målare tjänar runt 34 000 kr i månaden. En målare med mindre erfarenhet som arbetar som lärling tjänar ca 25 000 kr i månaden.

Vad tar en plattsättare i timmen?

Timpris plattsättare De ska ha 737,50 kr per timma för att jobba med ditt badrum.

Vilka olika licenser och behörigheter behöver du för att arbeta som målare?

Utbildning till Målare finns på gymnasieskolans treåriga Byggprogram, med inriktning mot måleri. Det kan också finnas möjlighet att få hela utbildningen genom lärlingsanställning i företag. Mot slutet av utbildningen ska man göra (avlägga) ett gesällprov som bevis på att man uppfyller branschens krav på yrkeskunnande.

Vilken utbildning krävs för att bli golvläggare?

Grundutbildning till golvläggare finns inom gymnasieskolan på bygg- och anläggningsprogrammet. Efter examen söker man lärlingsanställning (färdigutbildning) i ett företag. Efter cirka 2,5 år som lärling får man sitt yrkesbevis, förutsatt att man har en komplett grundutbildning.

Hur blir man lärling snickare?

Som vuxenlärling kan arbeta dig till ett yrkesbevis inom till exempel snickeri genom att jobba som lärling 6800 timmar och samtidigt plugga teori ett år. Eller arbeta 10 000 timmar och sedan göra ett kompetensprov. Du ska ingå i ett lärlingsprogram och ha en handledare under hela utbildningstiden.

Kan man bli lärling?

För att bli färdigutbildad behöver du praktisera dina kunskaper på ett företag med kollektivavtal. Du kan också göra hela din yrkesutbildning på ett företag. Du kallas då traditionell lärling eller företagslärling.

Hur mycket tjänar en målare per timme?

Lägsta tidlönen: I det nu aktuella kollektivavtalet för måleriyrket är den lägsta tidlönen (garantilön plus individuellt tillägg) för utlärd målare 180,25 kronor i timmen. Månadsinkomst: Beräknat på en månad med 174 arbetstimmar innebär det en månadsinkomst på 31 363 kronor.