Vad tjänar man som ingenjör i USA?

Innehållsförteckning:

  1. Vad tjänar man som ingenjör i USA?
  2. Vilken typ av civilingenjör tjänar bäst?
  3. Hur mycket tjänar man som ingenjör?
  4. I vilket land tjänar ingenjörer mest?
  5. Vilken typ av ingenjör är du?
  6. Vad är en bra lön i Tyskland?

Vad tjänar man som ingenjör i USA?

Medianlönen där är motsvarande 107 000 kronor per månad. Men det är ganska liten lönespridning bland de 20 redovisade teknikföretagen. Lägsta lönen i listan ligger på 95 000 kronor och genomsnittslönen för alla företagen är ganska precis 100 000 kronor per månad.

Vilken typ av civilingenjör tjänar bäst?

Bland civilingenjörsyrken finns den högsta snittlönen bland ”Övriga civilingenjörer” – alltså andra inriktningar än de största. Efter dem har civilingenjörsyrken inom elektroteknik den högsta snittlönen, följt av bygg och anläggning samt maskinteknik.

Hur mycket tjänar man som ingenjör?

För civilingenjörer är den rekommenderade ingångslönen 36 300 kronor per månad och för högskoleingenjörer 34 400 kronor.

I vilket land tjänar ingenjörer mest?

Antal medlemmar i Sveriges Ingenjörer som jobbar utomlands (och angett land)

LandAntalUSA197Norge171Tyskland118Kina92

Vilken typ av ingenjör är du?

Eftersom det finns ett par olika varianter av att bli ingenjör går det inte att svara exakt på vilken inriktning som är ”bäst” att välja på gymnasiet. För att bli behörig till dessa utbildningar kan det dock vara en tanke att välja antingen naturvetenskapsprogrammet eller det tekniska programmet.

Vad är en bra lön i Tyskland?

Key Account Manager med samma erfarenhet i Tyskland kan i storföretag vänta sig minst 65 000 euro om året, 559 000 kronor eller 46 600 kronor i månaden. I Sverige är lägsta medel 45 000 kronor.

Leave a Comment