Var kommer namnet Nike ifrån?

Innehållsförteckning:

 1. Var kommer namnet Nike ifrån?
 2. Vad är Nike affärside?
 3. Vilka grundade Nike?
 4. Hur kom Nike till?
 5. Hur mycket omsätter Nike?
 6. Vad står just do it för?
 7. Vem är Nike i den grekiska mytologin?
 8. Var tillverkar man Nike?
 9. Vilket år grundades Nike?
 10. Vart tillverkas alla Nike skor?
 11. Hur blev Nike känt?
 12. När kom Nike till Sverige?
 13. Är Nike ett aktiebolag?
 14. Hur mycket är Nike värt?
 15. Vill du just do it?
 16. Vad gjorde Nike?
 17. Är Nike svenskt?
 18. Vilka märken äger Nike?
 19. Hur många länder finns Nike i?
 20. Vem tillverkar Nike skor?

Var kommer namnet Nike ifrån?

Namnet Nike kommer från den forngrekiska mytologin. Nike är segerns gudinna, framställd som en bevingad kvinnogestalt. Källa Nationalencyklopedin: “Nike från Samothrake, marmorstaty av den grekiska segergudinnan, daterad till c:a 190 f.

Vad är Nike affärside?

Nike är världens största tillverkare av sportkläder och skor. Nike-varumärket känns igen direkt över hela världen, särskilt Swoosh-logotypen och företagets slogan “Just Do It”. Företaget grundades i Oregon år 1964 såsom Blue Ribbon Sports; namnet ändrades senare till Nike år 1971.

Vilka grundade Nike?

Phil KnightBill BowermanNike/Founders

Hur kom Nike till?

Geoff Hollister var en av de tre som startade det som skulle bli Nike, i den idrottsmiljö med medel- och långdistanslöpning på världselitnivå som då på 1970-talet fanns i Eugene i Oregon på västkusten i USA. De andra var tränaren och skokonstruktören Bill Bowerman och tidigare 800-meterslöparen Buck Knight.

Hur mycket omsätter Nike?

37,4 miljarder USDNike/Revenue

Vad står just do it för?

“Just do it.”, “Think different”, “We try harder” och “Because I’m worth it.” Korta meningar med det gemensamt att de fångar varumärkets innersta väsen, avslöjar emotionella värden, dess personlighet och position. De står för det löfte som förevisas om och om igen i tv-reklam, på webben och i sociala medier.

Vem är Nike i den grekiska mytologin?

Nike är segergudinnan i den antika grekiska mytologin. Buren av sina vingar följer hon alltid Athena, den strategiska krigföringens gudinna.

Var tillverkar man Nike?

Omkring 620 000 människor arbetar med tillverkning av Nikeprodukter världen över. Majoriteten är kvinnor under 25 år. Över 75 procent av dessa arbetar i Asien, mestadels i Kina, Thailand, Vietnam, Korea och Malaysia.

Vilket år grundades Nike?

25 januari 1964, Eugene, Oregon, USANike/Founded

Vart tillverkas alla Nike skor?

Omkring 620 000 människor arbetar med tillverkning av Nikeprodukter världen över. Majoriteten är kvinnor under 25 år. Över 75 procent av dessa arbetar i Asien, mestadels i Kina, Thailand, Vietnam, Korea och Malaysia. Enligt Nike står man fortfarande inför flera utmaningar.

Hur blev Nike känt?

Bowerman var mannen bakom de epokgörande nikeskorna med “våfflade” undersidor. Phil Knight å sin sida låg bakom företagets slogan “Just do it”. Under 1980-talet fortsatte framgångarna för Nike som blev marknadsledande. Nike hade stora framgångar med skon Air Jordan med basketstjärnan Michael Jordan som galjonsfigur.

När kom Nike till Sverige?

Allting började 1976 då produktchefen Anders Hansson hittade Nike-skon på en mässa men det dröjde till 1979 innan man lanserade skon då man först lät ett antal svenska elitidrottare testa den.

Är Nike ett aktiebolag?

Nike.com drivs av Nike Retail BV. Företaget är ett aktiebolag, grundat enligt nederländsk lag, med ett aktiekapital på 18 000 euro.

Hur mycket är Nike värt?

Nike (företag)

HistoriaGrundareBill Bowerman Phil KnightEkonomiOmsättning▲ $ 39,117 miljarderRörelseresultat▲ $ 4,801 miljarder

Vill du just do it?

Just do it! är en ny kortfilm i vår serie ”Vill du?” om sexualitet, kommunikation och gränser, för att förebygga sexuella övergrepp. Just do it! har ett åskådarperspektiv: Det är fest.

Vad gjorde Nike?

Nike är segerns gudinna och tillbads främst av idrottsmän under antikens Grekland. Som segerns gudinna övervakade hon både tävlingar och strider. I det militäriskt inriktade romerska riket hade hennes motsvarighet Victoria stor betydelse för krigarna.

Är Nike svenskt?

Nike (grekiska: Νίκη, ‘Seger’, uttalas nǐːkɛː) är i grekisk mytologi segergudinnan (i romersk mytologi kallad Victoria), är en efter hand uppkommen allegorisk personifikation av segern, ej endast den blodiga segern i kriget, utan även den fredliga segern i de hos grekerna så ymnigt förekommande festliga tävlingsspelen …

Vilka märken äger Nike?

Nike grundades av Phil Knight 1964, men företaget hette Blue Ribbon Sports till 1971. Knight hade då importerat sportskor från Asien och sålt till amerikanska löpare. Ett av de märken han importerade hette Onitsuka Tiger (som senare bytte namn till ASICS).

Hur många länder finns Nike i?

Nike äger inga egna fabriker, och det är inte lätt att kontrollera hur nästan 750 kontrakterade fabriker i 50 länder sköter sig.

Vem tillverkar Nike skor?

Omkring 620 000 människor arbetar med tillverkning av Nikeprodukter världen över. Majoriteten är kvinnor under 25 år. Över 75 procent av dessa arbetar i Asien, mestadels i Kina, Thailand, Vietnam, Korea och Malaysia. Enligt Nike står man fortfarande inför flera utmaningar.