Varför blir min Garderobsblomma gul?

Innehållsförteckning:

  1. Varför blir min Garderobsblomma gul?
  2. Hur ofta ska jag vattna min Garderobsblomma?
  3. Hur räddar man en Garderobsblomma?
  4. Varför blir Olivträdets blad bruna?
  5. Hur länge klarar sig en Garderobsblomma utan vatten?

Varför blir min Garderobsblomma gul?

Kommentarer. Om bladen gulnar på zamiakalla (även kallad ”garderobsblomma”) beror det ofta på syrebrist för rötterna, orsakat av övervattning. Detta i synnerhet om hela bladen blivit gula. Om det blir mindre gula prickar på bladen kan det bero på ohyra.

Hur ofta ska jag vattna min Garderobsblomma?

Vatten och näring Ha i en liten dos krukväxtnäring i vattnet varje gång du vattnar under perioden mellan vår och höst, och därefter ska du både vattna och göda sparsamt, max en gång per månad.

Hur räddar man en Garderobsblomma?

Vattna sparsamt och låt torka upp ordentligt mellan vattningarna, då den lagrar vatten i sina rötter riskerar du nämligen att den ruttnar vid för mycket vattning. Summa summarum var försiktig med vattningen och placera den där du har plats så kan du inte annat än att lyckas med din Garderobsblomma!

Varför blir Olivträdets blad bruna?

Antagligen är det för torrt i rummet där ditt olivträd står. Det är oftast anledningen till att blad eller bladspetsar torkar och blir bruna. Du måste ordna med fuktighet i rummet. Till exempel kan du lägga ett lager lecakulor på botten i ytterkrukan och ständigt hålla dem våta.

Hur länge klarar sig en Garderobsblomma utan vatten?

Vattning av garderobsblomma Plantorna håller ständigt höga vattennivåer i bladen, vilket är en av orsakerna till att de klarar sig bra i svagt ljus och kan leva i upp till fyra månader utan vatten.

Leave a Comment