Varför bytte dom namn på Moana?

Innehållsförteckning:

  1. Varför bytte dom namn på Moana?
  2. Vad heter Vaianas farmor?
  3. Varför byttes Moana till Vaiana?
  4. Vad heter Vaiana på svenska?
  5. Vem gör Vaianas svenska röst?
  6. Vad heter Kokosnötterna i Vaiana?
  7. Varför heter filmen Vaiana på svenska?
  8. Varför Vaiana på svenska?

Varför bytte dom namn på Moana?

Enligt spanska sajten Verne beror ändringen på att parfymtillverkaren House Margot har registrerat ”Moana Bouquet” som varumärke runtom i Europa.

Vad heter Vaianas farmor?

Talas( hennes farmors) ande framträder, och inspirerar Moana att hitta sin sanna kallelse. Moana bestämmer sig för att uppfylla sitt öde, hämtar hjärtat och seglar tillbaka för att möta Te Kā.

Varför byttes Moana till Vaiana?

När Disney hade bestämt sig för att ge hjältinnan i sin nya storfilm namnet Moana, visade det sig att Moana hade en namne i Italien. … För att undgå sammanblandning och oändliga sökresultat på nätet, beslutade man att ge Moana namnet Vaiana på den europeiska marknaden.

Vad heter Vaiana på svenska?

Sverige är inte ensamma om titeln ”Vaiana”. I stora delar av Europa har filmen fått samma titel – i Italien valde man däremot ”Oceania”, efter platsen där den utspelar sig. Enligt spanska sajten Verne beror ändringen på att parfymtillverkaren House Margot har registrerat ”Moana Bouquet” som varumärke runtom i Europa.

Vem gör Vaianas svenska röst?

Wiktoria gör Disneyröst. Hon har aldrig dubbat förut, men blev överlycklig när hon fick frågan. Nu gör hon rösten i Disneys Vaiana. – Disneyprinsessa var allt jag ville bli när jag var liten, men det gick ju inte, det var ju inte verkligt, det här är ju så nära det kan bli, säger Wictoria.

Vad heter Kokosnötterna i Vaiana?

De attackeras av Kakamora – kokosnötsbepansrade pirater – som försöker stjäla hjärtat, men Moana och Maui överlistar dem. Moana inser att Maui inte längre är en hjälte och övertalar honom att återskapa sig själv genom att återlämna hjärtat.

Varför heter filmen Vaiana på svenska?

Orsaken till det är ganska vettig. När Disney hade bestämt sig för att ge hjältinnan i sin nya storfilm namnet Moana, visade det sig att Moana hade en namne i Italien. … För att undgå sammanblandning och oändliga sökresultat på nätet, beslutade man att ge Moana namnet Vaiana på den europeiska marknaden. Så nu vet du det.

Varför Vaiana på svenska?

Orsaken till det är ganska vettig. När Disney hade bestämt sig för att ge hjältinnan i sin nya storfilm namnet Moana, visade det sig att Moana hade en namne i Italien. … För att undgå sammanblandning och oändliga sökresultat på nätet, beslutade man att ge Moana namnet Vaiana på den europeiska marknaden.