Vilka kända berättelser har kristendomen?

Innehållsförteckning:

 1. Vilka kända berättelser har kristendomen?
 2. Vad innebär det att vara Jehovas vittne?
 3. Vilka regler har Jehovas Vittnen?
 4. Vad får man inte göra om man är med i Jehovas?
 5. Vilka riktningar har kristendomen?
 6. Vad har riter för roll i samhället?
 7. Vad är en religiös högtid?
 8. Vad heter Gamla testamentet på hebreiska?

Vilka kända berättelser har kristendomen?

Bibeln

 • Bibeln innehåller en hel samling böcker. Bibeln är kristendomens heliga bok och består av två huvuddelar: Gamla testamentet och Nya testamentet. …
 • Testamente betyder förbund. …
 • 1703 utkom en ny bibelupplaga. …
 • Guds ord. …
 • Dödahavsrullarna. …
 • Uppgifter och frågor.

Vad innebär det att vara Jehovas vittne?

Minneshögtiden (tidigare kallad Åminnelsen) är den enda högtid som Jehovas vittnen firar. De hävdar att det är den enda sanna kristna högtiden och att den är mycket viktig att fira. Minneshögtiden firas för att hedra minnet av Jesu död. Datumet för högtiden infaller enligt den judiska kalendern den 14:e Nisan varje år.

Vilka regler har Jehovas Vittnen?

Jehovas vittnen betalar skatt och följer landets lagar men de gör inte någon värnplikt och tar inte del i någon politisk verksamhet. De tar avstånd från de kristna högtider som de anser ha blandats upp med obibliska sedvänjor. Man firar exempelvis inte nationaldag, födelsedagar, jul, påsk, pingst, midsommar eller nyår.

Vad får man inte göra om man är med i Jehovas?

Sex innan äktenskap, homosexualitet och äktenskapsbrott ses som dödssyder. En Jehova får heller inte göra militärtjänst, det är fel att strida mot andra vittnen. De dikterar allting om hur man ska leva sitt liv. Följer man inte reglerna riskerar man att bli utesluten från Jehovas Vittnen.

Vilka riktningar har kristendomen?

Mattias, Julia och Kristoffer pratar om de tre stora kristna inriktningarna – katolska, ortodoxa och protestantiska kyrkan.

Vad har riter för roll i samhället?

Religiösa trossamfund erbjuder människor ett existensiellt sammanhang, svar på frågor om livets mening, det metafysiska. Riter såsom begravningar, bröllop, dop – allt detta hjälper oss att högtidlighålla och skapa värdighet åt olika stora händelser i livet.

Vad är en religiös högtid?

Högtid[redigera | redigera wikitext] Högtid är ett tillfälle när man bryter dagens sysslor för att fira något. Dagen finns i alla kulturer och har funnits under alla tider. Många av dagarna är tämligen universella medan andra har mer koppling till religion och eller kultur/land.

Vad heter Gamla testamentet på hebreiska?

Den hebreiska bibeln som judar och kristna delar kallas i kristen tradition för Gamla testamentet och inom judisk tradition för Tanakh.