Vilken pilbåge ska jag köpa?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken pilbåge ska jag köpa?
  2. Vilken Spine på pil?
  3. Får man köpa pilbåge?
  4. Vilken pil till långbåge?
  5. Var får man skjuta med pilbåge?
  6. Är pilbåge ett vapen?

Vilken pilbåge ska jag köpa?

För små barn kan det vara bra med en 62″ eller 64″ båge. De får ut mer kraft i den och den är inte lika stor och jobbig att hålla i. För skyttar 1 cm långa kan det vara bra med en 64″, 66″ eller 68″ tum lång båge. För skyttar som är 175 cm eller längre kan en 68″, 70″ eller 72″ båge passa.

Vilken Spine på pil?

ATA-standarden (Archery Trade Association) En indikator på mitten mäter hur mycket nedböjning vikten orsakar. Böjningen mäts i tusendelar av tum, vilket anges som pilens statiska spine. En pil som böjs 0.5 tum får alltså en statisk spine på 500, en pil som böjs 0,75 tum får spine 750.

Får man köpa pilbåge?

Till skillnad från t ex skjutvapen och armborst gäller inget krav på tillstånd (vapenlicens) för innehav av pilbågar (compound, långbågar, recurve). Trots detta har lagstiftaren gjort användande av pilbågar inom vissa områden föremål för tillståndsplikt.

Vilken pil till långbåge?

En Fast Flite-sträng leverar mycket mer energi till pilen än en Dacron- sträng. Så en pil kommer bete sig mjukare med en Fast Flite-sträng än en med en Dacron-sträng. Var något försiktig med Fast Flite-strängar då vissa bågar inte klarar av dessa då de är alldeles för stumma, vilket kan resultera i att bågen spricker.

Var får man skjuta med pilbåge?

Får man skjuta pilbåge hemma i trädgården?

  • Det är alltså tillåtet att skjuta pilbåge hemma i trädgården (om din kommun tillåter detta)
  • Är man under 18 år och vill skjuta hemma i trädgården krävs det att en vuxen är med dig.
  • Är man under 18 år kan man söka om lov hos polisen för skytte på tomten hemma.

Är pilbåge ett vapen?

Gärningsmannen använde pilbåge när fem personer dödades i Kongsberg. I Sverige ses pilbågar enligt lagens mening dock inte som vapen. – Att ha pilbåge på allmän plats skulle dock kunna omfattas av knivlagen, säger Fredrik Jönsson på Åklagarmyndigheten.

Leave a Comment