Vilken typ av el ska man välja?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken typ av el ska man välja?
  2. Vad kostar en kWh 2020?
  3. Vilket elområde tillhör Borlänge?
  4. När på dygnet är elen billigast 2021?
  5. Är det läge att binda elpriset?

Vilken typ av el ska man välja?

Välja fast eller rörligt elpris? Principen för valet av fast eller rörligt elpris är att du har en hög förbrukning och små marginaler i din hushållsbudget bör du välja ett fast elprisavtal för att minska dina oförutsedda kostnader. Men statistik visar att många, sett på sikt, har tjänat på att ha rörligt elpris.21-Apr-2021

Vad kostar en kWh 2020?

Mellan januari-juni 2020 var genomsnittskostnaden för 1 kWh el totalt 144 öre/kWh. Av detta var 58 öre elhandelskostnad respektive 87 öre/kWh nätkostnad. Om man fördelar detta på ett år så blir totalkostnaden 26 600 kr per år.

Vilket elområde tillhör Borlänge?

Sök nätområde

NätområdeNätIdElområdeBorlängeBRLElområde 3BoråsBRSElområde 3BrittedalBDLElområde 4BrobackenBBNElområde 1

När på dygnet är elen billigast 2021?

Förutom väder och vind, världsmarknadspriser och det politiska läget, styrs också elpriserna av vår efterfrågan. Elen är ofta billigare på natten för att det helt enkelt är då behovet är som minst. När vi däremot går upp på morgonen, tänder lampor och kokar kaffe, går priserna upp.

Är det läge att binda elpriset?

Hittills under 2021 har det varit ovanligt höga spotpriser, exempelvis var det genomsnittliga priset 67,1 öre/kWh under augusti (elområde SE3). Trots det är vår rekommendation att du undviker att binda elpriset, om du prioriterar chansen till lägsta möjliga elpris över tid.

Leave a Comment