Vilket bete till vilken fisk?

Innehållsförteckning:

 1. Vilket bete till vilken fisk?
 2. Vilka färger abborre?
 3. Kan man meta abborre med majs?
 4. Vilket bete till abborre?
 5. Var och när leker abborren?
 6. När nappar gäddan som bäst?
 7. Vart ska man fiska gädda på sommaren?
 8. När har gäddan lekt färdigt?
 9. Kan gädda tas med?

Vilket bete till vilken fisk?

Olika beten för spinnfiske Stora breda skeddrag passar för gäddfiske, långsmala, kompakta drag är lämpliga för havsöring och näbbgädda, riktigt små drag funkar för fjällöring, röding och regnbåge. Vobbler liknar i regel en fisk och har en haksked som gör att den dyker och simmar vid invevning.

Vilka färger abborre?

Soligt väder – i klart vatten naturliga, transparenta/glitter och ljusa/diskreta färger med inslag av orange på buken. I grumligt vatten grälla/skrikiga och kontrastrika färger som röd/vit, chartreuse/grön, gul, orange samt beten med mycket flash och glitter.

Kan man meta abborre med majs?

Med maggot som agn får man många olika fiskarter, som mört, björkna, löja och sarv. Mask eller majs som agn kan ge fångst av braxen. Med hjälp av ett fisklexikon kan man lära sig artbestämma fångsten. Med Sportfiskarnas app Fisknyckeln i telefonen blir det ännu smidigare.

Vilket bete till abborre?

5 heta beten för Abborre

 • Mieko Kobra Spinnare (perfekt för abborre) Mieko Kobra är en ny spinnare som tagits fram för fiske efter abborre, öring, röding, harr och regnbåge. …
 • Mieko Pesa Wobbler. …
 • Westin Shad Teez 9 och 12 cm. …
 • Strike Pro Astro Vibe. …
 • Jaxon Abborrjigg 7-11 cm.

Var och när leker abborren?

De är tåliga fiskar, och en av de fiskarter i våra vatten som tål försurning bäst. Abborren leker på våren när vattentemperaturen är runt 7-8 grader. Leken sker på grunt vatten, nära stranden. Abborrarna är uppskattade matfiskar.

När nappar gäddan som bäst?

Sensommaren och hösten är den bästa tiden för gäddfiskare. När vattnet har svalnat äter gäddan mer aktivt och då kan man också få stora gäddor på kroken i grunt vatten. När det är som bäst verkar det finnas hugglada gäddor överallt.

Vart ska man fiska gädda på sommaren?

Vind piggar ofta upp gäddan. Fiska mot stränder eller områden med pålandsvind där vattnet rör på sig. Genomskåda gäddans jaktstrategi! Välj en plats där det finns gott om stora stenar, vattenväxter eller sjunkna träd och grenar på botten.

När har gäddan lekt färdigt?

Det man kan konstatera är att det kan skilja mycket på när gäddan börjar leka i olika vatten. Generellt kan man dock säga att gäddleken sker från mars till juni.

Kan gädda tas med?

Gäddan äter allt levande den kan fånga, inklusive vattensork och små sjöfåglar (framför allt ungfågel), men huvudfödan är mindre fiskar.

Leave a Comment